Du finder måske svar på denne side - men du kan også sende en mail til en studievejleder eller du kan ringe til dem. Du er altid velkommen i studievejledningen!


Spørgsmål: Jeg er næsten færdig med min uddannelse til sygeplejerske. Jeg har lyst til at læse videre på et universitet. Kan jeg det direkte efter afslutning af min uddannelse?
Svar: Ja, du kan god søge ind på fx. cand. cur. studiet. Master- og diplomuddanneslerne og de fleste efter- og specialuddannelser kræver derimod, at du har arbejdet nogle år i klinisk praksis. Læs iøvrigt mere om efter- og videreuddannelsesmulighederne på Kan jeg læse videre?


Spørgsmål: Jeg har hørt så meget om sygeplejerskernes dårlige arbejdstider. Kan man ikke have et job med almindelige arbejdstider?
Svar: Arbejdstiderne vil afhænge af, hvor du bliver ansat. På en sengeafdeling eller på et plejecenter, vil der ofte være vagter i weekender, aften og nat. Der findes dog også mange steder, hvor der ikke er en vagtbyrde. Det kan fx være i dagklinikker, ambulatorier og lignende.


Spørgsmål: Jeg vil gerne være sundhedsplejerske. Kan jeg søge direkte ind på den uddannelse?
Svar: Sundhedsplejerskeuddannelsen er en specialuddannelse og kræver derfor, at du først er uddannet sygeplejerske. Du kan læse mere om uddannelsen her.


Spørgsmål: Jeg er en ung mand, der godt kunne tænke mig at blive sygeplejerske. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i krigshærgede områder. Kan man få arbejde som sygeplejerske sådanne steder?
Svar: Ja, det kan man godt. Du kan som sygeplejerske søge ansættelse i fx forsvaret eller du kan søge ud med Læger uden grænser. Se vores lille film om Mikael og Rune, der er udsendt med forsvaret til Afganistan.Redigeret 25. juni 2016
Copyright © www.sygeplejerskeuddannelsen.dk - Redigeret 25. juni 2016